Irma Crooijmans
Yoga is een onderdeel van mijn dagelijkse leven. Dit vindt zowel op als ook buiten de yogamat plaats. De verschillende vormen die ik beoefen brengen ieder op hun eigen manier innerlijk evenwicht.

Enkele jaren geleden heb ik, voor mijn persoonlijke verdieping, eerst een Asthanga en daarna een Yin opleiding gevolgd. Tijdens deze opleidingen was het voor mij de uitdaging hoe discipline en mildheid te combineren en hoe energie en rust samen te laten gaan. Door deze verschillende opleidingen te volgen werd ik bevestigd in het idee dat de yogavorm een middel is en dat de keuze van de vorm afhankelijk is van het persoonlijke moment.

In het dagelijkse leven zijn er veel externe prikkels die je in beweging brengen, je energie vragen en je afleiden van het hier en nu. Met yin yoga is het mogelijk om naar binnen te keren, de interne rust te vinden en stil te staan bijbehoefte van zowel lichaam als geest. Yin yoga stimuleert het lichaam en is tegelijkertijd rustgevend en ontspannend.

In mijn les begeleid ik de zoektocht naar een persoonlijk evenwicht. Vanuit mildheid toewerken naar zelfvertrouwen en discipline en vanuit rust energie opbouwen.

Studies/activiteiten
2017  In opleiding Yin Teacher Training. Yoga Garden Amsterdam.
2016  Certificaat Yin Teacher Training. Nieuwe yoga school Amsterdam.
2015   Diploma Power Yoga Instructeur Level 1, AALO opleidingen.
2014  Certificaat basis teacher training Ashtanga. Delight Yoga Amsterdam.